Sunday, October 11, 2009

Stand si gandind la ce sa mai scriu, am avut iar o “revelatie”, un moment de inspiratiune sa-i spun asa k sa ma leg de titlul blogului.
De foarte multe ori vorbim intre noi despre dragoste si sex, si in majoritatea cazurilor aceste doua notiuni sunt confundate una cu alta.
M-ati intreba: " ok, daca tot le stii tu pe toate, zi tu care e diferenta dintre ele." Nu le stiu eu pe toate, tot ce va pot expune este doar o parere la ceea ce cred eu ca ar fi diferenta dintre ele.
Sa luam ca un prim capitol "Sexul", ce este el si la ce se rezuma.
Biologic sexul este de fapt determinat de tipul de organe genitale pe care le avem. La unele persoane acestea sunt in exterior, la altele pe interior.
Pe parte de "practica" sexul este doar un mod atat de perpetuare a speciei, cat si de placere. Ei cand vine vorba de placere intram un pic mai aproape de miezul problemei, si aici ma refel la sexul practicat ca si un sport. Intr-adevar, medical vorbind sexul e un foarte bun sport, arde calorii, chiar slabim dar vine si cu contraindicatii. In cazul barbatilor care practica sexul pe post de sport scade calitatea "materialului genetic" deoarece corpul are nevoie de timp sa refaca "stocul de urmasi". Mai exact de 36 de ore. Atat in ceea ce priveste capitolul anatomico-medical al problemei si sa trecem la capitolul urmator "Diferenta dintre a face sex pe post de sport si a face dragoste".
Dupa cum am subliniat mai sus sexul pe post de sport are "contraindicatii". Implicatii asupra vietii noastre sociale. Pentru barbati e mai usor, in sensul in care un barbat care se lauda cu cate "cuceriri" are la activ este privit ca si un macho, barbat bine sau chiar crai, si multe alte apelative de acest gen, pe cand o femeie care se lauda cu multe "cuceriri" este privita ca si o curva.
Acum sa zicem ca indiferent carei parte apartinem, sexului tare sau frumos, ne laudam cu asemenea "cuceriri", dar nu ne uitam ca de fiecare data, la fiecare partida de sex sportiv ne simtim bine, dar se termina destul de repede, rece chiar, si tot ce vrem e ceva nou, ceva mai bun, ceva mai incitant, mai aparte. Tot ce ne ramane dupa partida e un sentiment de neimplinire, de goliciune, pe care de cele mai multe ori nu il simtim la o varsta mai tanara sa-i spun asa, ci odata cu trecerea timpului nu ne mai gasim locul, nu mai gasim o persoana care sa ne satisfaca, care sa o putem iubi, doar pentru simplu fapt ca la fiecare partida am lasat ceva din sufletul nostru acolo. Fara sa ne dam seama intervine si termenul de comparatie. "Respectiva a facut asa si pe dincolo", sau "Acela a procedat asa si asa cu mine." si nu mai vedem placerea si impacarea care ramane dupa o partida de dragoste.
Ei cand facem dragoste si nu sex, atunci totul se schimba. Fiecare avem mai multa sau mai putina experienta sexuala, dar in momentul in care facem dragoste aceasta nu mai conteaza. Mangaierile sunt mai dulci, saruturile sunt altfel, explorarea corpului celuilalt are o alta conotatie. Si sa o luam cu inceputul.
Inainte de actul in sine, jocurile de inceput sunt foarte placute. Un gadilat, un ras, la care se adauga cate un sarut pur si simplu te scot dim minti de placere. Gesturile sunt mai tandre, mai moi, mai placute, iar preludiul este mai senzual, mai incitant, mai fierbinte. Iar cand in final se ajunge la penetrare, totul se petrece cu o infinita tandrete, placerea fiind una nemasurata. actul in sine se consuma intr-un timp mai mult, timp in care mangaieri, priviri, saruturile fierbinti, miscarile corpului, termuratul sunt extrem de placute. Ca in final cand se ajunge la punctul culminant totul e o explozie de placere, stransoarea e mai puternica, termuratul corpului destinzandu-se ca totul sa se termine cu o calmitate, o impacare, o liniste.
Acum sa comparam finalurile. Cand facem doar sex simplu, la sfarsit de cele mai multe ori ne ridicam si plecam, pe cand dupa o partida de dragoste, partenerii raman imbratisati, saruturile sunt foarte lungi, sensibilitatea anumitor zone este foarte intensa, si cea mai mica atingere ne face pur si simplu sa ne infioram de placere. De cele mai multe ori la sfarsit se strecoara si vorbe dulci, mangaieri, priviri pline de inteles. Satisfactia e una de plinatate, avem sentimentul ca nimic pe lume nu mai conteaza, nimic rau nu ne poate atinge. Sunt doar doua persoane care sunt suficiente unul pentru altul.
Sfarsit

1 comment:

Angeliqlady said...

Adevarat. Pacat ca putina lume vede lucrurile in felul asta. Azi, barbatii se lasa condusi de instinctul de macho, iar femeile de spiritul de aventura. Sad, but true! Congrats anyway!